Prăjitura “televizor”


Pasul 1
Se prepară blaturile de cacao: Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Gălbenuşurile se amestecă cu margarina, se adaugă cacaua, esenţa de rom, laptele, făina cernută cu praful de copt şi la urmă spuma de albuşuri. Se împarte compoziţia în două şi se coc blaturile în tavă 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt cam 20-25 de minute (se face testul scobitorii). Se lasă la răcit.

Pasul 2
Pentru blatul de pandişpan: Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul, se adaugă pe rând gălbenuşurile, făina cernută cu praful de copt, coajă de lămâie şi colorantul. Se coace blatul în aceeaşi tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dă la răcit.

Pasul 3
Crema: se pun la foc mic laptele cu zahărul. Amidonul se desface în puţină apă rece, iar când laptele începe să fiarbă se adaugă în fir subţire şi se amestecă continuu până ce crema capătă consistenţă. Se dă puţin la răcit, apoi se încorporează margarina, esenţa de vanilie şi zeama de lămâie. Se dă la congelator până se întăreşte şi nu mai curge.

Pasul 4
Asamblare: în tavă în care am copt blaturile se pun astfel un blat de cacao/jumătate de cremă/blatul de pandişpan uns pe ambele feţe cu gem/restul de cremă/blat de cacao. Se acoperă cu folie de plastic şi se dă la rece până a doua zi când se poate tăia.
Share this...

0 Replies to “Prăjitura “televizor””

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.