Prăjitură cu mac şi cremă de vanilie


Se bat albuşurile, se adăugă zahărul şi se bate în continuare, spumă. Se amestecă uşor celelalte ingrediente şi se adăugă bezelei.

Se pune compoziţia într-o tavă, cu dimensiunile de aproximativ 20×30 cm, tapetata cu hârtie de copt şi se dă la cuptor la foc potrivit (180 grade C) cca. 20 de minute.

În timp ce se coace blatul se face crema de vanilie sau budincă de casă, urmând paşii descrişi în reţetele de mai sus marcate cu roşu. Oricare dintre cele două reţete veţi alege trebuie să ştiţi că aveţi două variante de a încorpora untul.

Una ar fi să adăugaţi untul rece, tăiat cubuleţe, direct în crema fierbinte şi să amestecaţi energic. O a două ar fi să bateţi untul spumă (lăsat din timp la temperatura camerei, adică moale) şi apoi să adăugaţi câte o lingură de cremă de vanilie, rece (nu din frigider) în untul spumat până se încorporează.

 

Cremă şi untul, în situaţia asta, trebuie să aibă aceeaşi temperatură, pentru că altfel crema se taie… De fapt, mai există o variantă, cea mai rapidă: să faceţi budinca aşa cum o faceţi în mod obişnuit, dintr-un plic cu praf de budincă, folosind însă mai puţin lapte (doar 300 ml.

În loc de 500 ml. Lapte), şi să adăugaţi zahăr după gust (şi vanilat) şi unt, după care să mixaţi bine. În continuare, se întinde crema peste blat şi se adăugă, unul lângă altul, biscuiţii.

Se pregăteşte glazura: se pun toate ingredientele într-o oală, la foc mic, şi se lăsa timp de 1-2 minute. După ce dă în câteva clocote se ia de pe foc şi se toarnă peste biscuiţii din tava. Glazura asta este minunată!!!… chiar şi ţinută la frigider se taie foarte bine.

Se pune tava la frigider pentru cca. 4- 5 ore, pentru că biscuiţii să” tragă” din cremă, iar prăjitura să se poată tăia. Se taie bucăţi şi se serveşte.
Share this...

0 Replies to “Prăjitură cu mac şi cremă de vanilie”

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.