Prăjitură Albă-ca-zăpada


Pasul 1
Pentru a prepara foile încălzim foarte puţin laptele şi dizolvam zahărul, adăugăm ouăle, uleiul, sare şi amoniacul stins în zeama de lămâie.Acesta se poate stinge şi cu oţet.Punem şi faina şi frământam o cocă groasă pe care o împărţim apoi în 3 sau 4 bucăţi pe care le întindem pe rând şi care se coc pe dosul unei tăvi presărate cu făină.Atenţie să nu le lăsaţi prea mult în cuptor deoarece acestea se ard foarte repede.

Pasul 2
Pentru a prepara crema: Fierbem laptele cu zahărul şi coajă de lămâie rasă. Separat desfacem faină cu puţin lapte rece şi o turnam peste compoziţia obţinută anterior amestecând încontinuu ca să nu se lipească şi lăsând focul potrivit. O lăsăm să fiarbă până ce crema capăta o consistenţă potrivită şi începe să se dezlipească de pe vas uşor. O luăm de pe foc şi o lăsăm să se răcească puţin, după care punem şi untul, esenţa de rom şi zeamă de lămâie şi amestecăm foarte bine.

Pasul 3
După ce s-a răcit cremă, prăjitura se construieşte astfel: o foaie, un strat cremă,iar o foaie,iar un start crema până la ultima foaie care rămâne simplă peste care se presăra zahăr pudră.Apoi o acoperim şi o lăsăm la rece pentru ca foile să fie pătrunse bine de cremă.
Share this...

0 Replies to “Prăjitură Albă-ca-zăpada”

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.