Prăjitură cu lămâie


Pasul 1
Pregătim mai întâi blatul, astfel: intru-n bol încăpător se bat albuşurile de la cele 3 ouă cu apă şi un praf de sare, până când avem o spumă consistentă. Adăugăm, treptat, zahărul (câte-o lingură, până se dizolvă şi tot aşa), apoi gălbenuşurile şi , la final, untul topit (dar răcit).

Pasul 2
La final incorporam faina cernută+1/2 plic praf de copt şi coaja rasă de lămâie. Faină se încorporează uşor, cu o spatulă, ca să menţinem consistenta aerată a blatului. În tavă mare de aragaz ( tapetata cu hârtie de copt) punem compoziţia obţinută şi o nivelam cât mai bine. Dăm tava la cuptor cca 12-15 min, la foc mediu! Blatul este gata când la proba cu scobitoarea aceasta va ieşi curată! Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit! Tips: dedesubtul blatului aflat pe hârtia de copt punem un şervet umed ( în acest mod vom putea desprinde cu uşurinţă blatul de pe hârtia de copt).

Pasul 3
Blatul răcit se taie în 3 fâşii egale. Între timp, cât stă blatul la răcit pregătim crema de lămâie, astfel: batem într-o crăticioara ouăle cu zahărul, apoi adăugăm budincă de vanilie i zeama+coajă de lămâie. Punem crăticioara pe foc micuţ la aragaz, amestecând în continuu în ea, până se îngroaşă Crema astfel obţinută se lasă la răcit ( avem grijă să o acoperim cu folie alimentara ca să nu facă pojghiţă deasupra; filmul alimentar se pune chiar lipit de cremă respectivă, să nu existe niciun fel de spaţiu de aer intre).

Pasul 4
Cât timp crema sta la răcit, batem smântână pentru frişcă, având grijă să adăugăm şi un plic de întăritor, pentru consistentă ! Trebuie să fie ţeapănă! Opţional, adăugăm 1 lingura de zahăr pudră! Peste smântână bine bătută adăugăm ,treptat, câte-o lingură din crema de lămâie (răcită bine)!Asamblăm prăjiturică, astfel: 1/3 fâşie blat se acoperă cu un strat gem, apoi 1/2 crema lămâie, punem o a doua fâşie de blat ( pentru care repetam aceeaşi operaţiune).

Pasul 5
La final acoperim cu cea din urmă fâşie de blat!!! Prăjitură se acoperă cu o glazură de lămâie POFTĂ BUNĂ!!
Share this...

0 Replies to “Prăjitură cu lămâie”

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.