Prăjitură cu cafea


Se separă ouăle, gălbenuşurile se pun într-un castron şi albuşurile în alt castron, gălbenuşurile se amestecă bine cu zahărul. După ce s-a amestecat bine se adăugă şi cafeaua şi se amestecă.

Se adăugă apoi faina cernută cu praful de copt şi cu cacaua şi se amestecă bine. Apoi batem albuşurile spumă tare şi se adăugă la amestecul de gălbenuş, se adăugă încet şi treptat. Pe o tavă de 20×30 cm tapetata cu hârtie de copt se pune compoziţia pentru blat, şi se dă la cuptor încălzit (180 grade) aproximativ 10 minute, depinde de cuptor faceţi verificarea cu scobitoarea.

În timp ce se răceşte blatul pregătim cremă, faină şi jumate din zahăr se pun într-un vas, se adăugă laptele şi se amesteca bine să nu se facă cocoloaşe, se pune pe foc şi se lăsa să fiarbă până ce se îngroaşă, amestecând în conţinu.

Se amestecă untul cu cealaltă jumătate de zahăr rămasă, până ce obţinem o cremă spumoasă. După ce s-a răcit crema se adăugă cele 5 linguri de cafea (cafeaua să fie rece) se amestecă bine, apoi se adăugă la crema de unt treptat şi amestecând bine (se poate folosi şi mixerul).

Înainte de a unge blaturile lăsaţi crema pentru o jumătate de oră la frigider. Tăiem blatul în 3, şi cremă o împărţim în două, ungem fiecare blat.

Pregătim glazura: pentru glazura amestecăm gălbenuşul cu zahărul, cam 2 minute, ţinem compoziţia în apă caldă, se va întinde mai uşor pe blat.

Şi acoperim prăjitura cu glazură.Se dă la frigider pentru câteva ore până ce se întăreşte glazură.

Poftă Bună!
Share this...

0 Replies to “Prăjitură cu cafea”

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.